MIJN VERHAAL

Jouw openheid naar mij, brengt mijn openheid naar jou. Gaan wij met elkaar aan de slag, dan ben jij eerlijk over je persoonlijkheid, ongemakken en wensen. Met die reden geef ik graag een stukje van mezelf bloot. Zo open ik de deur naar een samenwerking die gebaseerd is op vertrouwen, puur- en echtheid. Bij deze, aangenaam! Mijn naam is Anja Kessels-Van Dael, ik ben 55 jaar en sta niet zweverig, maar wel bewúst in het leven. Genieten gaat hand-in-hand met mijn kinderen, man en hond, maar ook de zon, een goed boek en bewegen (in de natuur) geven mij energie. Ja, ik ben een gelukkig mens. Toch was daar een pittige reis voor nodig. Ik neem je mee terug in de tijd. De tijd waarin gevoelens negeren, onderuit gaan en maagklachten mijn leven beheersten…

Automatische piloot

Van mijn 55 levensjaren werk ik er 29 op kantoor. Vanachter de computer draai ik mee op de automatische piloot. Ben ik thuis? Dan is mijn gezin mijn uitvalsbasis. Mijn man en ik doen alles samen. Waar hij is, daar ben ik. Ik realiseer me op dat moment nog niet dat ik ontzettend afhankelijk van hem ben. Dat realisatiemoment komt later - als donderslag bij heldere hemel.

Harde klap

Pijnlijk en onverwacht - ik ben 41 als mijn man aankondigt te twijfelen aan onze relatie. Daar waar ik in de veronderstelling ben gelukkig getrouwd te zijn - mét twee prachtzonen en een geweldig huis - daar blijken mijn man en ik steeds verder uit elkaar te groeien. Iets wat aan mij voorbij ging, maar bij hem al langere tijd binnendrong. Het resultaat? Ik val om, harder dan ooit tevoren. Mijn veilige wereld schuift onder mijn voeten vandaan en ik ben op mezelf aangewezen. En dat terwijl ik zo ontzettend leunde op mijn man. Hóe ga ik dit doen?

‘Nóóit meer!’

Deze onverwachte klap blijkt, hoe gek ook, het begin van een nieuw en mooi hoofdstuk. Het brengt me niet alleen bij mijn eerste therapeut, maar ook bij mijn gevoel. Iets waar ik jarenlang geen gehoor aan gaf. Lang verhaal kort: de therapeut - en dus mijn gevoel - brengt helderheid in een donkere periode.  ‘Dit wil ik nóóit meer meemaken!’, denk ik, terwijl ik vastberaden een nieuwe weg insla. Een weg naar lessen, openbaringen en zelfkennis. 

Reis door gevoelens

Via een vriendin maak ik kennis met de cursus 'Intuïtieve ontwikkeling'. Het moment dat mediteren in mijn leven komt. Én het moment dat mijn leven écht de ommekeer maakt die ik nodig heb. Ik ‘reis’ dieper dan ooit door mijn bewustzijn en neem de tijd om stil te staan bij wat ik voel, denk, ervaar. Van verdriet en angst tot schaamte en boosheid: mijn lichaam vertelt een beladen verhaal en het is aan míj om daarnaar te luisteren. Ik laat alles toe en ervaar wat het doet om écht te 'zijn'. Ik ga aan de slag met mijn angsten en zorgen, waaronder maagklachten, en maak kennis met de waardevolle wereld van natuurlijke voeding; mijn redder in nood.

Hart én praktijk openen

Niet normaal: wat voelt het góed om mezelf, mijn lichaam en mijn gevoelens te omarmen. Om ‘gewoon’ te zijn. Niet langer alles groter maken in mijn hoofd, maar mijn gevoel als gids gebruiken. Een connectie met mezelf hebben, lief voor mezelf zijn en blij zijn met wie ik ben. En ook: weten wat (niet) bij me past en daarnaar handelen. Vanuit daar volg ik verschillende opleidingen en open ik op 1 augustus 2019 mijn hart én praktijk voor mezelf én voor vrouwen die de kracht van holistisch coachen willen ervaren.

Ik gun mezelf én jou een gelukkig leven!

Het mooiste van alles? Ik doe dit alles met mijn man aan mijn zijde. Ja, diezelfde man met wie ik een break had, en diezelfde man die zag dat ik, maar ook hij, niet gelukkig was. We werkten aan onze relatie, om zo hechter te worden dan ooit. En de kers op de taart? Ons 25-jarig jubileum! Een mijlpaal die mij een gelukkig mens maakt. Iets wat ik nooit had gehad als ik niet zo bewust met mijn (maag)klachten aan de slag ging. Een gevoel wat ik élke vrouw gun; en een gevoel dat ik jou als holistisch coach kan geven. Jij die dit leest: je mag er zijn - en je verdient ‘t om te leven! 

Jij mag vertrouwen op

 • Een samenwerking die staat voor vertrouwen en puurheid
 • Een rustige basis waarin niks verkeerd is
 • Geen zweverigheid, wel een bewuste en persoonlijk aanpak
 • Komen tot de kern via lichaam en geest
 • Een luisterend oor én aanpakker

Anja in vogelvlucht

 • Oprecht, betrokken, positief en een tikkeltje nieuwsgierig
 • Een doorzetter met een open mind én hart
 • Gek op gezonde voeding, maar ook op die puntzak friet
 • Energiegevers: mijn kids, man, hond en de natuur. Maar ook: mijn ouders en hoe zij leven, genieten, dansen en inspireren
 • Dol op fietsen, zwemmen en wandelen 
 • Kleine obsessie: eten, servies en alles daar omheen
 • “Alles op zijn tijd”